Thursday, September 14, 2006

lesbian thoughts


απο το βιβλίο "Η Ερωμένη της" , που πρόσφατα ηρθε στο φως και έκανε -δικαίως- μεγάλη επιτυχιά , μου είχε προξενήσει εντύπωση ένα αποσπασμα όπου ο Ντινος , φίλος της Ντορας και πειραματιζόμενος με ομοφυλόφιλους έρωτες , χαρακτήριζε τις ενωσεις μεταξύ γυναικών τέλειες , τις μεταξυ άνδρα και γυναίκας ημιτελείς , ενώ τις μεταξυ ανδρων βλακώδεις .
Πρόκειται για μια ακραία φεμινιστικη δηλωση , που αν και δεν φαίνεται να την ενστερνίζεται η συγγραφεας , δείχνει ένα τρόπο σκεψης όπου το αρσενικο δεν έχει καμια απολύτως αξιά . Με αυτον τον τροπο σκέψης τέλειος είναι ο κόσμος όπου κυριαρχεί το θηλυκό και για την ακρίβεια υπαρχει μόνο αυτο . Αντίστοιχα για κάποιους ομοφυλόφιλους άνδρες τέλειος είναι ο απόλυτα αρσενικος κόσμος , ενας κόσμος που το θυληκο δεν παίζει κανέναν ρόλο .
Η διαφορά έγκειται στο ότι ενω ο πρωτος συλλογισμος φαντάζει ακραία ριζοσπαστικός σε μια πατριαρχικά δομημένη κοινωνία , ο δεύτερος οδηγει σε ενα διχως όρια φαλλοκρατισμό και οπισθοδρόμηση . Και οι δύο συλλογισμοι είναι παράλογοι και ακραίοι και δεν υιοθετουνται σε καμια περιπτωση απ'το ομοφυλοφιλικό κίνημα αφου αυτο θα σήμαινε διάσπαση του . Όμως φανερώνουν διαφορετικές νοοτροπίες . Έχω ακουσει απο γκέη φίλους μου πως υπαρχει δυσπιστία μεταξύ καποιων γκέη και λεσβιών . Οι λεσβίες λένε είναι επιθετικές και εχθρικές . Πέρα απ'το στερεοτυπικο μέρος του όλου θέματος νομίζω πως οι λεσβίες έχουν κάθε λόγο να είναι επιθετικές ακριβώς γιατι ο λεσβιασμός σαν στάση ζωης πάει κοντρα σε όλη την πατριαρχική δομη της κοινωνίας . Παντα γούσταρα τις λεσβίες για αυτο το λόγο ακριβως , γιατι είναι γυναίκες που γουσταρουν γυναίκες και έχουν γραμμένο το "ισχυρο" φύλο . Γιατι είναι επαναστάτριες . Και νομίζω αυτος είναι ο λόγος για τον οποίο οι λεσβιες υποτίθεται πως υστερουν αριθμητικά . Σε μια κοινωνία όπου η ανδρική σεξουαλικότητα εκφράζεται ανοιχτά είναι πιο εύκολο για έναν άνδρα να συνειδητοποιήσει την ομοφυλοφιλία του και να υιοθετήσει γκέη ταυτότητα . Αντίθετα θέλει θάρρος για μια κοπέλα που μεγαλώνει σε μια πατριαρχικη κοινωνια να εκφρασει την ομοφυλοφιλια της ανοιχτά και να υιοθετήσει λεσβιακή ταυτότητα .

Αυτα είχα να πω για τις αγαπημένες μου λεσβιούλες . Στην επόμενη ζωη μου θέλω να γινω λεσβια , γιαπωνέζα κατα προτίμηση .Κουραστηκα όμως ο πούστης και σταματάω εδω , ελπίζω να βγάζει νόημα το κείμενο!

2 Comments:

Blogger gay super hero said...

Πολύ σωστά και καλώς ειπωμένα τα όσα γράφεις. Πλην όμως σε μια μπλοκαρισμένη και παρασιτική κοινωνία, σε μία κοινωνία που αναζητάει την εκτόνωση αντί της ικανοποίησης, ακούγονται ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

6:31 PM  
Blogger les_boi said...

thanx
ας φωνάξουμε ότι έχουμε να φωνάξουμε και που ξέρεις μπορεί και να ακουστούμε :-)

4:06 PM  

Post a Comment

<< Home